Toivo ensitiedon hetkissä -verkkotilaisuus

Tapahtuma alkaa 20 päivän päästä
Alkaa: 14.3.2025
Päättyy: 14.3.2025

Ensitietoverkosto kutsuu mukaan verkkotilaisuuteen 14.3.2025 klo 11.30-12.45

”Että joku olisi kertonut, ettei tämä ole maailman loppu”

Toivo ensitiedon hetkissä

Vanhemmat nostavat usein esiin sen, kuinka tärkeää toivon ylläpitäminen on ensitiedon yhteydessä, silloin kun perheenjäsenet saavat tiedon lapsen vammaisuudesta tai sairaudesta. Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin laatima ensitiedon Hyvä käytäntö -suositus ohjeistaakin: ”Suosittelemme, että ensitietoa annetaan realistisella, lasta kunnioittavalla, myönteisellä ja toivoa ylläpitävällä tavalla”.

Mutta mitä toivon ylläpitäminen oikeastaan tarkoittaa nimenomaan ensitiedon antamisen yhteydessä? Miksi toivon ylläpitäminen on niin tärkeää?

Tule mukaan Ensitietoverkoston järjestämään toivoa käsittelevään verkkotilaisuuteen! Tärkeää ja liian vähän käsiteltyä aihetta tilaisuudessa alustavat palliatiivisen hoidon asiantuntija, terapeutti Marjaana Väänänen ja kokemuspuhujat Minna-Maarit Kedonoja, Oona Konttinen ja Selinä Nera.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille ensitiedosta ja ensitiedon laadun edistämisestä kiinnostuneille: ammattilaisille, opiskelijoille, vanhemmille, muille läheisille…

Paikka
Verkkotilaisuus Teams-alustalla

Aika
Perjantaina 14.3.2025 klo 11.30-12.45

Ilmoittautuminen
Siirry ilmoittautumislomakkeeseen Webropoliin (linkki avautuu uudessa ikkunassa) tai liity tilaisuuteen tästä osallistumislinkistä (linkki avautuu Teams-ohjelmassa)

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja verkkotilaisuudesta:

Lisätietoja verkkotilaisuudesta antaa ensitietoverkoston puheenjohtaja Miina Weckroth, miina.weckroth(at)jaatinen.info

 

Ensitiedolla tarkoitetaan tietoa, jota annetaan perheelle, kun perheenjäsenet kohtaavat lapsen tai sikiön sairauden, vammaisuuden tai kehovariaation. Ensitietoa on myös se, kun tietoa annetaan lapselle itselleen. Ensitieto ei rajoitu ensimmäiseen ensitiedon hetkeen, vaan se on läpi elämän jatkuva prosessi tiedon ja tuen antamista ja saamista. Ensitietotilanteita ovat esimerkiksi myös ne tilanteet, kun lapsi saa uusia diagnooseja tai lapsen tilanteesta muutoin saadaan uutta tietoa. Tavalla, jolla ensitieto annetaan, on suuri vaikutus lapsen ja perheen elämään ja hyvinvointiin. Kyse on koko perheen hyvinvoinnista ja lapsen oikeuksien toteutumisesta.